ΕΘΙΜΑ ΑΠΟΚΡΙΑΣ
Έθιμα |

Το βράδυ του Σαββάτου της Τυρίνης οι γονείς για να διασκεδάσουν τα παιδιά τους, έδεναν ένα κομμάτι καρυδένιου χαλβά με κλωστή ή σπάγκο από το ταβάνι. Καθόντουσαν όλοι γύρω από το τραπέζι (σουφρά) και ο πατέρας κουνούσε το χαλβά πάνω από τα στόματα των παιδιών και των υπολοίπων που έπαιρναν
Στην Πετρούσα, όλη την τελευταία εβδομάδα της αποκριάς φτιάχνανε πίτες, τις οποίες κερνούσαν σε όσους τους επισκέπτονταν στο σπίτι.
Στο Βώλακα το βράδυ της παραμονής των Αγ. Θεοδώρων, πηγαίνουν βρασμένο σιτάρι στην εκκλησία προκειμένου να το ευλογήσει ο παπάς, για την υγεία όλων. Στη συνέχεια το μοιράζουν στο εκκλησίασμα.