Χοιρινό κρέας με πράσο
Γεύσεις |
Ιστορία: Το επίσημο μεσημεριανό φαγητό των Φώτων της 6ης Ιανουαρίου, ημέρας των Αράπηδων.
Υλικά: Χοιρινό κρέας, λάδι, πράσα, καρότα, λίγο σέλινο, αλάτι, πιπέρι.
Τρόπος παρασκευής: Κόβουμε το χοιρινό κρέας σε μερίδες, τα πράσα σε κομμάτια μέτριου μεγέθους, τα καρότα επίσης, δύο τρία φύλλα σέλινο, αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι. Καβουρντίζουμε το κρέας στο λάδι και στη συνέχεια βάζουμε τα άλλα υλικά μέχρι να βράσουν περίπου ¾ της ώρας.