Κολοκυθοανθοί (λουλούδια)
Γεύσεις |
Υλικά: Κολοκυθοανθοί, ρύζι, λάδι, κρεμμυδάκια φρέσκα, μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος, αλάτι, πιπέρι.
Τρόπος παρασκευής: Καθαρίζουμε τα «λουλούδια» από τους ύπερους και τους στήμονες, καβουρντίζουμε τα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει και τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε ανακατέψει ως μείγμα, τα γεμίζουμε μετά όταν λίγο κρυώσουν με ένα κουτάλι προσεκτικά. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα προσεκτικά, ρίχνουμε το νεράκι μέχρι να σκεπαστούν, βάζουμε ένα βαρύ πιάτο ή ένα μαρμαράκι και τα σιγοβράζουμε για μισή ώρα μετά σβήνουμε τη φωτιά.