Λόζνικ (τυρόπιτα με αμπελόφυλλα)
Γεύσεις |
Υλικά:
1 κεσέ γιαούρτι (700 γραμμ.)
λίγο βούτυρο
λίγη ζάχαρη
μπυρομαγιά (όσο ένα καρύδι) ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο τυρί φέτα
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο τυρί κασέρι
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
αμπελόφυλλα φρέσκα
Τρόπος παρασκευής: Σε μια βαθιά λεκάνη ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, ώσπου να γίνει ένας χυλός πηχτός και αφράτος. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Τοποθετούμε αμπελόφυλλα τρυφερά στον πάτο ενός ταψιού με την καλή όψη προς τα κάτω. Όταν η ζύμη φουσκώσει, τη ρίχνουμε με κουταλιές πάνω στα αμπελόφυλλα, ώσπου να καλυφθεί η επιφάνειά τους. Στη συνέχεια, καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με αμπελόφυλλα με την καλή όψη προς τα πάνω. Ρίχνουμε κομματάκια βούτυρο από πάνω και ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.