Σαρμαδάκια με αμπελόφυλλα
Γεύσεις |
Υλικά: Αμπελόφυλλα, ρύζι, λάδι, κρεμμυδάκια φρέσκα, μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος, αλάτι, πιπέρι.
Τρόπος παρασκευής: Καβουρντίζουμε τα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει και τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε ανακατέψει ως μείγμα, τα γεμίζουμε μετά όταν λίγο κρυώσουν με ένα κουτάλι και τυλίγουμε σε μέγεθος που επιθυμούμε. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα προσεκτικά, ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν, βάζουμε ένα βαρύ πιάτο ή ένα μαρμαράκι και τα σιγοβράζουμε για μισή ώρα μετά σβήνουμε τη φωτιά.