Μπάμπα ή Μπάμπω ή Γκόμος
Γεύσεις |
Υλικά: Μία κοιλιά αρνίσια ή κατσικίσια, λάδι, μία συκωταριά, πλιγούρι, πράσο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κύμινο, λάδι.
Τρόπος παρασκευής: Καθαρίζουμε την κοιλιά με βραστό νερό μέχρι να ασπρίσει. Ζεματάμε το πλιγούρι με βρασμένο νερό μέχρι να φουσκώσει, ρίχνουμε αλάτι και ανακατεύουμε. Έχουμε ψιλοκόψει την συκωταριά και το πράσο. Ανακατεύουμε όλα αυτά μαζί, ρίχνουμε πιπέρι, ρίγανη, κύμινο και φτιάχνουμε τη γέμιση. Γεμίζουμε την κοιλιά και τη ράβουμε με μια κλωστή. Βάζουμε λίγο λάδι ή βάζουμε τα λίπη της συκωταριάς στην κατσαρόλα και τη βράζουμε με νερό σε σιγανή φωτιά πάνω από ώρα. Επίσης μπορεί να μπει στη γάστρα ή τον φούρνο ανάλογα.