Σπανακόπιτα
Γεύσεις |
Υλικά ζύμης: 1 ποτήρι νερό, λίγο αλάτι, λίγο ξύδι, αλεύρι (όσο πάρει η ζύμη).
Υλικά γέμισης: 1 κιλό σπανάκι κομμένο, λίγο λάδι, λίγο αλάτι (προαιρετικά τυρί φέτα).
Τρόπος παρασκευής: Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, το ξύδι και στο τέλος το αλεύρι σε ποσότητα τέτοια ώστε να μη γίνει πολύ σκληρή η ζύμη και την πλάθουμε. Έπειτα, αφήνουμε τη ζύμη για 10’ και στη συνέχεια ανοίγουμε τα φύλλα. Με εξαίρεση τα 2 πρώτα και τα 2 τελευταία φύλλα τα υπόλοιπα που θα μπουν στη μέση της πίτας τα ψήνουμε. Όταν ετοιμαστούν τα φύλλα τα τοποθετούμε στο ταψί και ανάμεσά τους ρίχνουμε τη γέμιση.