Πίτα με άγρια χόρτα και καλαμποκάλευρο
Γεύσεις |
Υλικά:
1 κιλό καλαμποκάλευρο
1 κιλό χόρτα άγρια διάφορα λίγο μαϊντανό και δυόσμο
1 κρεμμύδι
1 πράσο
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
1 αυγό
1 κουταλιά σούπας, σόδα φαγητού, αλάτι και πιπέρι
Τρόπος παρασκευής:
Στρώνουμε σε ένα ταψί τα χόρτα αφού τα αλατίσουμε και τα ανακατέψουμε με το λάδι. Έπειτα, σ’ ένα μπολ αδειάζουμε το καλαμποκάλευρο ρίχνουμε λίγο αλάτι, λίγο λάδι και νερό έτσι ώστε να γίνει ένας χυλός, το περιχύνουμε πάνω στα χόρτα και από πάνω ρίχνουμε ένα αυγό χτυπημένο με λίγο λάδι. Το ψήνουμε για μία ώρα.