Λαχανοντολμάδες αβγολέμονο
Γεύσεις |
Υλικά: Λάχανο, ρύζι, κρεμμύδι, κιμάς, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός
Τρόπος παρασκευής και εκτέλεσης: Ανακατεύουμε τα υλικά εκτός από το λάχανο που έχουμε ήδη ζεματίσει με καυτό νερό. Κανονίζουμε τα κομμάτια από το λάχανο όπως θέλουμε για το μέγεθός τους. Γεμίζουμε το μείγμα στο λάχανο και φτιάχνουμε έτσι τους ντολμάδες, τους στρώνουμε προσεκτικά στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό μέχρι να σκεπαστούν, βάζουμε ένα βαρύ πιάτο ή ένα μαρμαράκι και τα σιγοβράζουμε μια ώρα περίπου. Τα στραγγίζουμε και το νερό το κάνουμε αβγολέμονο.