Σαρμαδάκια με λαχανόφυλλα
Γεύσεις |
Υλικά:
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 κούπες ρύζι
1 λάχανο
Ρίγανη, μαυροπίπερο, αλάτι
Μαϊντανός
Κιμάς προαιρετικά
Τρόπος παρασκευής: Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο μαζί με τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε και το ρύζι και το τσιγαρίζουμε κι αυτό μαζί με το μαϊντανό. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, ρίχνουμε τα φύλλα του λάχανου και τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να τυλίγονται. Μετά τα κόβουμε, γεμίζουμε με το ρύζι και τα τυλίγουμε. Τα αραδιάζουμε στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο. Βάζουμε στην κατσαρόλα βραστό νερό μέχρι το πιάτο και βράζουμε για 30-35 λεπτά σε σιγανή φωτιά.